Qualcomm salveaza gigantul nipon Sharp


Una din companiile gigant care se confrunta cu grave probleme financiare este pe cale sa fie salvata printr-o injectare de capital in valoare de 120 de milioane de dolari. Este deja cunoscut ca Sharp are probleme serioase cu capitalul, declarand o pierdere de 2 miliarde de dolari in ultimul trimestru. Salvatorul nu este unul anonim si nici motivul investitiei nu este tocmai unul de trecut cu vederea.

Cu atat mai mult, investitia are motive bine intemeiate dat fiind faptul ca Sharp este unul din principalii furnizori de ecrane pentru Apple.

Qualcomm investeste in dezvoltarea si producerea noilor ecrane IGZO, tehnologie patentata de producatorul japonez. Cele 2 companii vor lucra impreuna pentru dezvoltarea micro sistemelor eletromecanine ale subdisiarei Pixtronix.

Noile ecrane IGZO ( indium gallium zinc oxide ) sunt mult imbunatatite din punct de vedere tehnic, consumul de energie fiind minimizat iar rezolutia dusa spre extremul 4k. Sharp a lansat deja cateva ecrane ultra hd produse cu ajutorul noii tehnologii : 32 inci 3840×2160, 10 inci 2560×1600 si 7 inci 1280×800. Noua tehnologie este echilibrul perfect intre un ecran LCD de rezolutie mare si un ecrean e-paper ce are ca principal advantaj consumul scazut de energie.

Producatorul de microprocesoare nu este singurul care investeste in compania nipona, Foxconn Electonics investind deja aproape 800 de milioane de dolari, preluand o fabrica in Japonia pentru a produce LCD-uri de dimensiuni mari. De asemenea un alt gigant din industria IT&C, Intel este interesat de prealuarea unor active si investirea unor importante sume de bani.

Primele gadget-uri dotate cu ecran IZGO au aparut deja in cursul lunii Noiebrie, avand rezultate promitatoare. Operatorul de telefonie NTT DoCoMo a lansat un smartphone dotat cu un ecran din noua generatie, cu o marime de 4.9 inci si o baterie de 2320 mAh. Pentru o asemea configuratie telefonul ar trebui sa functioneze fara probleme timp de 48 de ore dupa o singura incarcare.


Scrieti un comentariu