Halo 4 si Black Ops 2, jocurile sfarsitului de an


Desi in picaj liber pe fondul recesiunii globale, piata gamingului inca aduce profituri considerabile.

Unul dintre cele mai asteptate jocuri din 2012, Halo 4, realizat de gigantul Microsoft, a generat numai in prima zi de la lansare (6 Noiembrie) vanzari de peste 200 de milioane de dolari americani o suma imensa daca judecam dupa faptul ca Halo 4 este disponibil, cel putin pentru moment, numai pentru consolele xBox, dezvoltate de MS.

Potrivit specialistilor, se pare ca Halo 4 va fi un adevarat best seller, si asta in ciuda pretului care nu este tocmai unul extrem de accesibil: 60$.

Pe langa vanzarile masive, se pare ca Halo 4 bate recorduri peste recorduri: in primele 5 zile de la lansare, nu mai putin de 4 milioane de jucatori din intrega lume au petrecut 31 de milioane de ore jucand ultima versiune a jocului.

Este de asteptat ca anul acesta, odata cu succesul nebun de care de bucura Halo 4, veniturile totale realizare de franciza Halo sa depaseasca 4 miliarde de dolari.

Singurul joc care se pare ca va fi un competitor cu adevarat de temut anul acesta pentru Halo 4 este cel produs de cei de la Activevision: Call of Duty – Black Ops 2, lansat o saptamana mai tarziu, pe data de 13 Noiembrie.

Potrivit zvonurilor, caci un raport oficial nu a fost inca dezvaluit, Black Ops a fost vandut in peste un milion de copii, iar predictiile pentru viitorul apropiat sunt cat se poate de optimiste.

Avantajul major al celor de la ActiveVision este faptul ca Black Ops 2 este disponibil pe langa consolele Xbox si pentru PlayStation 3 si pentru computerele personale care ruleaza pe Windows, oficialii afirmand ca este doar o chestiune de timp pana cand acesta va fi disponibil si pentru consolele wii.

Va fi succesul nebun al lui Black Ops un imbold pentru Microsoft de a dezvolta o versiune a lui Halo 4 si pentru PC-uri? Ramane de vazut.


Scrieti un comentariu